D&O

Als leidinggevende, zaakvoerder of bestuurder loopt u steeds meer risico op individuele vervolgingen in burgerlijke rechtspraak en strafzaken.

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Eenieder die een rechtspersoon beheert, is persoonlijk aansprakelijk voor de bestuursfouten begaan tijdens het beheer van de rechtspersoon.
Persoonlijk aansprakelijk betekent dat het persoonlijk vermogen (huis, wagen, privé rekening…) van de bestuurders aangesproken kan worden.
Via een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn zowel de eventuele schadevergoedingen als de (vaak zeer dure) verdedigingskosten (met vrije keuze van advocaat) gedekt en dit zowel burgerrechtelijk als strafrechtelijk.

 

Wie is gedekt?

In één polis zijn alle bestuurders in feite en in rechte, zowel natuurlijke personen als managementvennootschappen van de verzekeringnemer en diens filialen gedekt.

 

Wat kost dit?

Minder dan u zou denken! Vaak is dit goedkoper dan een omnium autoverzekering.

 

Wat met mijn managementvennootschap?

Met de bestuurdersaansprakelijkheidspolis op naam van de werkingsvennootschap dekt u het bestuurdersmandaat van uw managementvennootschap in de werkingsvennootschap. Voor het interne bestuurdersrisico, uw burgerrechtelijke aansprakelijkheid en uw beroepsaansprakelijkheid (u geniet immers niet van de arbeidsrechtelijke bescherming voor werknemers) bestaat er een afzonderlijke polis waarin al deze verzekerbare aansprakelijkheidsrisico’s vervat zitten.

 

Contact

Indien u meer info wenst contacteer: Kris Vanderhallen - Tel nr 056/62.52.81 - Kris@qeno.be