Het aanrijdingsformulier gaat digitaal!

Voortaan hoeven bestuurders bij een aanrijding geen papieren aanrijdingsformulier meer te gebruiken. Dankzij de app ‘Crashform’ kan de aangifte gebeuren via de smartphone of de tablet.

De app Crashform is beschikbaar in zowel google play store als de App Store van Apple.

Hoe deze app te gebruiken?

Bij het eerste gebruik kan de gebruiker een profiel aanmaken met zijn/haar persoonlijke- en verzekeringsgegevens. 

Bij een aangifte neemt de app de reeds aangemaakte gegevens automatisch over en stelt een aantal vragen over de omstandigheden van het ongeval. Je geeft de schade aan de voertuigen in, eventueel aangevuld met fotomateriaal. Eenmaal de ongevalsaangifte op de smartphone of tablet ondertekend is, komt zij onmiddellijk in PDF-versie terecht in je eigen mailbox, in die van je verzekeraar en in die van je tussenpersoon, als diens e-mailadres vermeld is.

Slechts een van de twee partijen moet over een smartphone of tablet beschikken om aangifte te doen via de app. Beiden moeten wel over een e-mailadres beschikken om de aangifte te kunnen ontvangen.

De elektronische aangifte heeft dezelfde waarde als het papieren aangifteformulier dat vanzelfsprekend nog steeds geldig blijft.

Wij helpen u graag indien u vragen heeft bij de installatie of gebruik van de app. Aarzel dus niet om ons te contacteren (cindy@qeno.be – 056 625 304).